Pošta Srbije - Doplatna poštanska marka „KROV 2024” od danas u prodaji u svim poštama

15.4.2024.

Doplatna poštanska marka „KROV 2024” od danas u prodaji u svim poštama

Danas je u PTT muzeju u Beogradu održana promocija Doplatne poštanske marke „KROV 2024”, koja se i ove godine štampa u tiražu od 1.500.000 primeraka, sa ciljem da pomogne stambenom zbrinjavanju najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica kupovinom seoskih domaćinstava.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević istakla je da se ova humanitarna akcija sprovodi od 2010. godine i da je do sada iz sredstava prikupljenih prodajom doplatne poštanske marke kupljeno 125 seoskih domaćinstava i zbrinuto isto toliko ugroženih porodica koje su, zahvaljujući ovim sredstvima, dobile krov nad glavom i pozvala sve zainteresovane da kupovinom doplatne poštanske marke ‚‚KROV 2024” pomognu najugroženije porodice.

‚‚Sa ciljem da se i u 2024. godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koje imaju prebivalište, odnosno boravište u jedinicama lokalne samouprave koje nisu u mogućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, Komesarijat je predložio izdavanje doplatne poštanske marke „KROV 2024” u periodu od 15. aprila do 28. aprila 2024. godine u tiražu od 1.500.000 primeraka, u apoenima od 10 dinara. Sredstvima pribavljenim prodajom doplatne poštanske marke planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava za zbrinjavanje najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica”, rekla je komesarka Stanisavljević.

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević naglasio je da Pošta Srbije snažno podržava ovu humanitarnu akciju Vlade Srbije i Komesarijata, i izrazio zahvalnost svim građanima koji su joj doprineli od 2010. godine do danas.

‚‚Stambeno zbrinjavanje najugroženijih porodica od vitalnog je značaja za izgradnju održivih i pravednih društava i zajednica. Inicijativa koja pruža nadu i sigurnost onima kojima su najpotrebnije, simbolično je prikazana u dizajn rešenju Pošte Srbije, koje verujemo da će se dopasti svima. Pozivamo sve naše građane da i ovoga puta pokažu solidarnost i slanjem bar jedne pošiljke u periodu od 15. do 28. aprila doprinesu uspešnoj realizaciji još jednog ciklusa”, rekao je Zoran Đorđević, direktor Pošte Srbije.

Komesarka Stanisavljević i direktor Đorđević zalepili su prvu poštansku marku „KROV 2024” na razglednicu koju su simbolično poslali jednoj izbegličkoj porodici koja je zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji rešila svoje stambeno pitanje, i potom obišli PTT muzej.