Pošta Srbije - Pismo učenika iz Beograda konkuriše za najbolje pismo na svetu

30.4.2024.

Pismo učenika iz Beograda konkuriše za najbolje pismo na svetu

Dvanaestogodišnji Filip Radoman iz Beograda ponosno će predstavljati Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija.

Njegovo pismo, izabrano po oceni komisije koju su činili predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Pošte Srbije, najbolje je odgovorilo na ovogodišnju temu:  „Sa 150 godina, Svetski poštanski savez služio je ljudima širom sveta više od osam generacija. Svet se od tada izuzetno promenio. Napišite pismo budućim generacijama o svetu za koji se nadate da će naslediti“.

Filipovo pismo Pošta Srbije poslala je u sedište Svetskog poštanskog saveza u Švajcarskoj, na dalje, međunarodno žiriranje. Među svim državama učesnicima, tri najbolja pisma koja ispunjavaju sve kriterijume biće nagrađena zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom Svetskog poštanskog saveza. Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika.

Kao nacionalni poštanski operator, Javno preduzeće "Pošta Srbije" sa ponosom podržava Filipa Radomana i želi mu mnogo uspeha na ovom međunarodnom takmičenju.