Pošta Srbije - Hrvatska pošta u poseti

16.5.2024.

Hrvatska pošta u poseti

Delegacija Hrvatske pošte završava dvodnevnu radnu poseti Pošti Srbije, organizovanu sa ciljem razmene iskustava i dogovora o daljem unapređenju saradnje. Maria Koraka, izvršnog direktora Ureda za prodaju, i Ivana Gembeša, voditelja ključnih kupaca, ugostio je danas v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, i predočio im aktuelnosti u poslovanju i planove.

Đorđević je sa kolegama razgovarao o razvoju poštanskih i paketskih usluga i dogovoru o zaključenju ugovora za uslugu PostPak otkupni paket za region, koju Pošta Srbije već pruža u saradnji sa drugim zemljama u regionu, a što bi značajno pospešilo elektronsku trgovinu i razmenu robe između Srbije i Hrvatske.

Razgovaralo se, takođe, o potpisivanju ugovora o razmeni međunarodnih poštanskih uputnica, gde će korisnici moći da izvrše transfer novca preko poslovnica pošta, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj.

Hrvatska delegacija obišla je više organizacionih celina i razgovarala sa predstavnicima Funkcije usluga i Funkcije poštanske mreže, i potom obišla Regionalni poštansko-logistički centar „Beograd”.