Pošta Srbije - Obeležen 7. jun, Dan Pošte Srbije

7.6.2018.

Obeležen 7. jun, Dan Pošte Srbije

Za poštanski praznik otvorena pošta na Banjici i izložba u PTT muzeju o poslednjem srpskom tatarinu Risti Prendiću.

Organizovani poštanski saobraćaj u Srbiji otpočeo je 7. juna 1840. godine, otvaranjem prve pošte u Beogradu. Javno preduzeće „Pošta Srbije” obeležilo je svoj dan i 178 godina uspešnog poslovanja otvaranjem još jedne moderne pošte, kao i prigodnom svečanošću u PTT muzeju, gde je priređena izložba o poslednjem srpskom tatarinu Risti Prendiću – značajnoj ličnosti u istoriji Pošte, ali i čitave Srbije.

U poslovno stambenom kompleksu „Paunov breg”, Beograđanima je poštu na Banjici danas na uslugu predala Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije. Ona je istakla da ovo javno preduzeće, osim što ostvaruje dobre poslovne rezultate, konstantno prati potrebe svojih korisnika i ulaže u veću dostupnost i bolji kvalitet usluga.

„Za praznik Pošte otvaramo novu poslovnicu koja je vrlo lepa i u svemu primerena. Nadam se da ćemo imati još puno takvih pošta, u kojima će se korisnici osećati prijatno, a zaposleni dobiti još bolje uslove rada”, kazala je Mira Petrović.

Novo odredište, kako za klasične tako i za savremene poštanske i platne servise, nalazi se u Bulevaru JNA 2b i na raspolaganju je korisnicima od 8 do 19 časova od ponedeljka do petka, kao i subotom od 8 do 14 časova. Sve usluge su dostupne na četiri šalterska mesta, dok je dostava organizovana kroz 13 rejona. Pošta u neposrednoj blizini posebno će značiti za više od 10.000 stanovnika ovog dela Beograda, kao i za 460 registrovanih pravnih lica.

Na svečanosti Pošte i poštara u PTT muzeju proglašen je najbolji radnik poštanske delatnosti u 2017. godini. Tu laskavu titulu ponela je Jasmina Stojanović, šalterski radnik pošte 18101 Niš, koja je naglasila da je ovo priznanje za nju velika čast i kruna dugogodišnjeg rada, uz zahvalnost svim svojim kolegama i rukovodiocima.

Širom Srbije, 1.414 jubilaraca dobilo je plakete za poštanski praznik, a prethodno su im isplaćene jubilarne nagrade za pun doprinos rezultatima Preduzeća.