Pošta Srbije - Pravo na povraćaj poštarine

2.2.2017.

Pravo na povraćaj poštarine

Građani koji su pre odluke o besplatnom slanju koverata za „Uzmi račun i pobedi” od 31. januara platili poštarinu od 23 dinara ili kupili poštansku marku iste vrednosti, imaju pravo na povraćaj novca.

Svi građani koji su preuzeli besplatne namenske koverte i tom prilikom platili poštansku marku, imaju pravo da na šalterima pošta podnesu reklamaciju, odnosno zahtev za vraćanje novca.

Pošta Srbije će razmotriti svaki zahtev i po osnovu pozitivno rešene reklamacije isplatiti novac bilo poštanskom uputnicom na adresi korinsika bilo uplatom na njegov tekući račun, i to u roku od 15 dana, kako je i predviđeno Zakonom o zaštiti potrošača.

Ovo je deo standardne procedure povraćaja poštarine koja će se primenjivati i sa plaćenim poštarinama za namenske koverte koje su građani slali za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”.

Kako bismo olakšali identifikaciju srećnih dobitnika, skrećemo pažnju svim učesnicima nagradne igre da na kovertama obavezno naznače adresu iz lične karte, s obzirom na to da se ne upisuje lični broj.