Pošta Srbije - Obeležen Dan Pošte Srbije – 7. jun

7.6.2017.

Obeležen Dan Pošte Srbije – 7. jun

Mira Petrović, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije, uručila je plaketu za najboljeg radnika u Preduzeću za 2016. godinu Predragu Arsiću, poštaru zaposlenom u pošti 38260 Kosovska Kamenica.

Danas je u PTT muzeju svečano obeležen Dan Pošte Srbije, 7. jun i proslavljeno 177 godina rada i postojanja naše poštanske službe. Tom prilikom, Mira Petrović, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije, uručila je plaketu za najboljeg radnika u Preduzeću za 2016. godinu Predragu Arsiću, poštaru zaposlenom u pošti 38260 Kosovska Kamenica.

„Pokazali smo da možemo mnogo i u prošloj godini ostvarili sjajan rezultat. I ove godine smo krenuli odlično i nadam se da ćemo na kraju 2017. takođe imati rekordne rezultate. Planiramo nove poslove i veće investicije, a posebne pohvale zaslužuje naš IT sektor, koji je za kratko vreme napravio sjajnu platformu. Želela bih da istaknem i da smo dobili odobrenje da u stalni radni odnos primimo značajan broj radnika koji su do sada radili na određeno vreme. Na taj način ćemo onima koji su duže vreme vredno radili sada moći da pružimo sigurnost i verujem da ćemo sa njima ostvariti još bolje rezultate u narednom periodu”, istakla je Mira Petrović.

Javni poštanski saobraćaj u Srbiji započeo je 1840. godine, otvaranjem prve pošte u Beogradu, na mestu sadašnje Likovne akademije u Knez Mihailovoj ulici, 25. maja po starom odnosno 7. juna po novom kalendaru. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kneževine Srbije obavestilo je tada strane konzulate, a „Novine serbske” čitatelje, da svoja pisma, kako zvanična tako i privatna, mogu sredom i subotom otpravljati iz zgrade na Kalemegdanu.

Povodom 7. juna danas je u PTT muzeju otvorena izložba „111 godina motornih vozila u prevozu pošiljaka”, koju će posetioci moći da pogledaju do 7. oktobra.