Pošta Srbije - Renovirana pošta u Aranđelovcu

17.7.2017.

Renovirana pošta u Aranđelovcu

Ova pošta je smeštena u zgradi koja je stara gotovo pun vek i predstavlja zaštićeno kulturno dobro.

Mira Petrović, vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije”, danas je obišla poštu 34300 Aranđelovac, koja je posle četiri godine detaljnog renoviranja ponovo na raspolaganju korisnicima. Ova pošta je smeštena u zgradi koja je stara gotovo pun vek i predstavlja zaštićeno kulturno dobro.

„Uradili smo veliku stvar. U ovom reprezentativnom objektu sada su i uslovi za rad i ambijent za korisnike na evropskom nivou. Uložili smo dosta novca – više od 50 miliona dinara, što će verujemo biti podstrek i za lokalne vlasti u Aranđelovcu da uređuju fasade važnih objekata. Vodili smo računa i o osobama sa invaliditetom, za koje je postavljen namenski lift radi lakšeg pristupa našim uslugama. Radimo sve što možemo da kvalitet života naših građana bude bolji i ove godine nam je u planu da adaptiramo 55 pošta širom Srbije”, rekla je Mira Petrović i dodala da će sledeće nedelje početi sa radom izdvojen poštanski šalter u zgradi suda u Aranđelovcu.

U pošti 34300 Aranđelovac zaposleno je 37 radnika. Osim što uslužuju korisnike na osam šaltera, zaduženi su i za dostavu na 12 rejona pismonosne i tri rejona specijalizovane dostave.

Radovi su obuhvatili kompletnu adaptaciju 550 kvadratnih metara enterijera, sređivanje fasade, kao i saniranje oštećene krovne konstrukcije.