Pošta Srbije - Najava uspešne saradnje

28.9.2017.

Najava uspešne saradnje

Direktorka Petrović je ovom prilikom izrazila očekivanje da će proizvodno-poslovni kompleks RPLC „Beograd” postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine.

Delegacija Narodne Republike Kine, koja se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji povodom primene Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost, danas je obišla Regionalni poštansko-logistički centar „Beograd”. Dobrodošlicu u najveći i najsavremeniji centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u Evropi, državnicima i privrednicima Kine, kao i predstavnicima resornog ministarstva na čelu sa državnim sekretarom Tatjanom Matić, poželela je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Direktorka Petrović je ovom prilikom izrazila očekivanje da će proizvodno-poslovni kompleks RPLC „Beograd” postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine. „Imali smo veliko zadovoljstvo i ukazana nam je velika čast da ugostimo Nacionalnu komisiju za reforme i razvoj Kine sa uglednim privrednicima, među kojima je i čuvena Alibaba. Ovo je istorijski korak za nas, jer smo vrlo spremni i raspoloženi da budemo distributivni centar za ceo region i dobar deo Evrope. Vremena se menjaju, tehnologija napreduje, pa i Pošta koja postoji 177 godina mora da ide u korak sa vremenom. Upravo su ovo novi poslovi koje bismo mogli da radimo i nadamo se da je to početak dobre saradnje koja će biti iskorak za čitavu srpsku privredu”, istakla je Mira Petrović.

Sa sadržajem, namenom, savremenim tehnološkim rešenjima i IT infrastrukturom RPLC „Beograd” goste iz Kine upoznao je Goran Đerić, direktor Funkcije usluga, stavljajući u prvi plan opredeljenje Pošte Srbije da se još ozbiljnije posveti razvoju logističkih usluga i elektronske trgovine.

Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, ocenila je da je državno-privredna poseta pokazala da postoji puno prostora za partnerstvo srpske i kineske strane. „Alibaba je izrazila veliko interesovanje za saradnju sa Poštom, koja je predstavila sve svoje kapacitete na najbolji mogući način. Jasno je da postoje značajni potencijali da praktično ne samo zemlje Balkana, već i regiona, budu snabdevane iz ovog distributivnog centra. Mi ćemo kao resorno ministarstvo imati prilike da već na Četvrtom internet samitu, koji će se održati od 3. do 5. decembra u Kini, posetimo sedište grupe Alibabai detaljno razgovaramo o mogućnosti saradnje ne samo kada je u pitanju e-trgovina, nego i onlajn turizam, jer to je novi domen u kome je Alibaba takođe uspešna”, rekla je Tatjana Matić.