Pošta Srbije - Predstavnici Vlade, Pošte i sindikata u dijalogu do rešenja

28.3.2019.

Predstavnici Vlade, Pošte i sindikata u dijalogu do rešenja 

Danas je održan sastanak predstavnika Vlade Republike Srbije – ministra zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića i šefa Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, Miloša Popovića, sa vršiocem dužnosti direktora JP Pošta Srbije Mirom Petrović i predstavnicima reprezentativnih sindikata Pošte Srbije, Darkom Radovanovićem, Slavkom Topalovim, Snežanom Marković i Aleksandrom Titovićem, radi dogovora o poboljšanju socijalno ekonomskog položaja zaposlenih u Pošti Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da se drugi deo zarade iz dobiti ostvarene u 2017. godini isplati zaposlenima do četvrtka, 4. aprila, dok bi prvi deo zarade iz dobiti iz 2018. godine bio isplaćen radnicima Pošte do kraja aprila meseca, kako bi se odmah delom uticalo na poboljšanje primanja radnika Pošte. Učesnici sastanka saglasili su se da se što pre utvrdi optimalan broj izvršilaca na tehnološkim poslovima radi uspostavljanja neophodnih uslova rada, i obezbedi pripadajuća saglasnost Vlade za angažovanje potrebnih izvršilaca. Zaključeno je i da će najkasnije do četvrtka, 4. aprila, biti formirana radna grupa od predstavnika Vlade, Poslodavca i predstavnika zaposlenih, odnosno reprezentativnih sindikata, koja bi analizirala, predložila i dala na dalje postupanje obavezne mere za trajno rešavanje socijalno ekonomskog položaja zaposlenih u Pošti Srbije.

Preduslov za dalji rad na prihvaćenim rešenjima je da se odmah prestane sa svim prekidima rada u tehnološkim delovima Preduzeća, kako bi se bez odlaganja uspostavio neometan tehnološki proces rada.