Pošta Srbije - Pošta Srbije nagradila najlepša pisma za Deda Mraza

21.12.2019.

Pošta Srbije nagradila najlepša pisma za Deda Mraza

Pošta Srbije dodelila je nagrade najboljim autorima radova sedamnaestog po redu nagradnog konkursa „Piši Deda Mrazu” za decu uzrasta do deset godina. Na konkursu Pošte, ove godine učestvovalo je preko 11 hiljada mališana uzrasta do 10 godina iz cele Srbije.

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojila je Lena Radmilović iz Smederevske Palanke sa pesmom San, drugo mesto osvojili su šestogodišnji blizanci Mateja i Luka Medar iz Bečeja, sa reljefom od plastelina, dok je treće mesto pripalo Dunji Nikolić iz Knjaževca, koja je opevala svoje nestrpljivo iščekivanje Deda Mraza.

Prvu nagradu u grupnoj konkurenciji osvojili su učenici drugog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” iz Subotice, uspešnim spojem čestitki i crteža u formi „čizmica”. Drugo mesto pripalo je kolažu Modna revija jelki 2019-2020, koji su izradili mališani iz vrtića Slavujak, PU Boško Buha iz Beograda, dok su treću nagradu zaslužili učenici II-2 razreda OŠ „Vera Blagojević” iz Banje Koviljače, spletom ritmičnih i skladnih pesama, koje na interesantan način prikazuju dolazak Deda Mraza i ističu neobične želje.

Na svečanosti je prikazana izložba najtraktivnijih dečijih radova, uz prigodan zabavni program, u kome su učestvovali i najmlađi članovi KUD „Đoka Pavlović”.

Pobednički radovi biće izloženi u šalter sali glavne pošte u Takovskoj 2, od 23. decembra do 31. januara.