Pošta Srbije - Moderan centar u Leskovcu i „kvadovi“ za dostavu predstavljeni na Svetski dan pošte

9.10.2020.

Moderan centar u Leskovcu i „kvadovi“ za dostavu predstavljeni na Svetski dan pošte

Pošta Srbije obeležila je Svetski dan pošte puštanjem u rad savremenog poštanskog objekta u Leskovcu i predstavljanjem prvih 10 kvadova za dostavu na nepristupačnim terenima.

U okviru poštanskog kompleksa u Leskovcu, na prostoru od gotovo 2400 m2 smešteni su savremeni pretovarno-sortirni centar, šalter sala pošte i kancelarije stručnih službi. Savremeni objekat u koji je Pošta Srbije uložila preko pola miliona evra, omogućiće veći i brži obim realizacije poštanskih usluga na teritoriji Jablaničkog okruga, uključujući i Post ekspres i logističke usluge. Doprineće i poboljšanju uslova rada zaposlenih, ali i kvalitetu života u centru Leskovca, iz kog su u novi poštanski objekat izmešteni preradni kapaciteti.

„Tehničkom i tehnološkom modernizacijom svojih centara u lokalnim i regionalnim zonama širom Srbije, čime obeležava 180 godina svog postojanja, Pošta Srbije potvrđuje svoje dugoročno razvojno opredeljenje i stratešku ulogu pouzdanog partnera privrede i građana. To potvrđuje i stalnom modernizacijom svoje transportne flote, koja je od danas bogatija i za 10 specijalizovanih dostavnih vozila - kvadova za nepristupačne terene“, kaže Mira Petrović, v.d. direktora Pošte Srbije.

Kvadovi će omogućiti bržu i sigurniju isporuku svih vrsta pošiljki na područjima sa nerazvijenom putnom infrastrukturom, a posebno na putevima bez asfaltne podloge, kao i u sredinama u kojima je zbog vremenskih prilika dostava otežana. Ova vozila isporučivaće pošiljke u rejonima Surdulice, Kuršumlijske banje, Vlasa, Sokobanje, Vrnjačke Banje, Rudnog, Banje Koviljače, Zlatibora, Mitrovca na Tari i Mokre Gore i tako povećati dostupnost usluge i istovremeno olakšati posao dostavljačima na teško pristupačnim područjima.

Deveti oktobar, Svetski dan pošte, obeležavaju sve nacionalne poštanske uprave na dan kada je 1874. u Bernu osnovan Svetski poštanski savez. Na osnivačkom kongresu među 22 zemlje osnivača bila je i Kneževina Srbija.