Pošta Srbije - Direktor Pošte razgovarao sa radnicama koje rade na isporuci pošiljaka

26.3.2021.

Direktor Pošte razgovarao sa radnicama koje rade na isporuci pošiljaka

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije”, Zoran Đorđević, sastao se danas, u okviru svojih redovnih radnih aktivnosti, i sa radnicama RJ „Beogradski venac”, koje su radno angažovane na poslovima isporuke pošiljaka građanima. Popularne beogradske „poštarke”, njih 16 ukupno, koje rade u ovoj radnoj jedinici, upoznale su direktora sa uslovima i načinom rada, sa problemima i poteškoćama u svakodnevnom obavljanju svog posla, naročito u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Posebno su istakle da su iskreno i prijatno iznenađene što je novi direktor odlučio da svoj prvi sastanak sa neposrednim izvršiocima, onima koji su na terenu i u stalnom kontaktu sa građanima, upravo upriliči baš sa ženama koje obavljaju poštarski posao, što im predstavlja značajnu podršku i priznanje. Među zaposlenima nalazila se i poštonoša kojoj je poštarski poziv porodična tradicija – ona je unuka prve žene-poštara u Srbiji, za šta je direktor Đorđević iskazao posebno interesovanje i poštovanje.

Đorđević je u razgovoru istakao da su radni uslovi i socijalno-ekonomski položaj zaposlenih njegov prvi i najvažniji prioritet, a da mu je rodna ravnopravnost i podjednake šanse za napredovanje i dodatnu edukaciju svakog od radnika imperativ pri organizaciji – jer su to dva bazična uslova za ukupnu uspešnost tako velikog i moćnog poslovnog sistema kakav je JP „Pošta Srbije”.

U JP „Pošta Srbije” na poslovima dostave pošiljaka angažovano je ukupno 86 žena.