Pošta Srbije - Pošta Srbije od danas uvodi novu uslugu - INSTANT PLAĆANjE

1.4.2021.

Pošta Srbije od danas uvodi novu uslugu- INSTANT PLAĆANJE

Pošta Srbije od danas građanima omogućava instant uplate naknada za usluge Ministrastva unutrašnjih poslova preko sistema instant plaćanja Narodne banke Srbije.

Svi građani koji imaju potrebe da plate naknade za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova – za izdavanje ličnih dokumenata (bilo pasoša ili lične karte), registracionih nalepnica, prijavu prebivališta i još oko 300 usluga MUP-a – od danas to mogu da učine na 4.000 šaltera pošta širom Srbije, uz minimalnu naknadu koja iznosi 50 dinara za iznose do 5000,00 dinara, a uplaćena sredstva će gotovo istog trenutka biti vidljiva na računu MUP-a.

O značaju uvođenja ove usluge najbolje govori podatak da se gotovo 50 odsto uplata za usluge Ministarstva unutrašnjih poslova prima na šalterima pošta. Istovremeno, to je važan korak ka potpunom ukidanju papirnih naloga.

Na ovaj način Pošta Srbije je podržala uslugu „Plati”, koja je građanima dostupna preko portala „eUprava”.

Uvođenje usluge instant plaćanja, još jedna je potvrda društveno odgovorne uloge Pošte Srbije koja kroz stalni rad na osavremenjavanju poslovanja i uvođenju novih tehnologija izlazi u susret potrebama korisnika – građana, privrednih subjekata, državnih organa i institucija.

Usluge instant plaćanja preko sistema Narodne Banke Srbije građanima mogu da pružaju komericjalne banke i platne institucije, a Pošta Srbije je danas postala prva platna institucija u zemlji koja je ovu mogućnost ponudila svojim korisnicima.