Pošta Srbije - PTT muzej - kulturna institucija od nacionalnog značaja

5.4.2021.

PTT muzej - kulturna institucija od nacionalnog značaja

„PTT muzej predstavlja kulturnu instituciju od nacionalnog značaja, jedinu u kojoj su pohranjeni vredni i retki eksponati koji svedoče o istoriji i razvoju poštanskog saobraćaja i telekomunikacija u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Pošta će zato učiniti sve da ova institucija dobije zasluženo mesto na kulturnoj mapi regiona“, istakao je Zoran Đorđević, v.d. direktora JP Pošta Srbije u razgovoru sa Majom Gojković, potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom za kulturu i informisanje.

Zoran Đorđević je ministarku Gojković, koja je danas bila gost Pošte Srbije, upoznao i sa filatelističkom delatnošću kojom Pošta obeležava i čuva od zaborava nacionalna kulturna dostignuća i znamenite ličnosti kulture, kao i sa ostalim aktivnostima kojima podržava razvoj kulture u Srbiji.

Ministarka Gojković se zahvalila Pošti Srbije na doprinosu koji daje kulturi i kroz podršku brojnim događajima i projektima iz oblasti pozorišne i scenske umetnosti, filma i TV produkcije, kao i književnosti i fotografije. Ona je najavila spremnost resornog ministarstva da podrži projekte Pošte Srbije u oblasti kulture, a zajednički je ocenjeno da postoji značajan potencijal za saradnju.