Pošta Srbije - Slava Pošte - prva zvanična poseta Patrijarha Porfirija jednoj instituciji

7.4.2021.

Slava Pošte - prva zvanična poseta Patrijarha Porfirija jednoj instituciji

U prisustvu Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog g. Porfirija, Pošta Srbije obeležila je svoju krsnu slavu - Blagovesti. Uz blagoslov koji je Patrijarh Porfirije dao za sve zaposlene i budući rad Pošte, posebna čast za Poštu je to što je Njegova Svetost izabrala upravo Poštu Srbije za svoju prvu zvaničnu posetu nekoj instituciji.

Zahvaljujući se Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom g. Porfiriju, Zoran Đorđević, v.d. direktor JP Pošta Srbije istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da Pošta Srbije i Crkva, kao vodeće nacionalne institucije, sa današnjim danom započinju novu eru saradnje na dobrobit srpskog naroda.

„Pošta Srbije će uvek biti blizak saradnik i prijatelj Srpske pravoslavne crkve - ustanove koja uživa najveće poverenje naših građana. Za Poštu je čast i zadovoljstvo da svojim radom doprinosi i razvoju naše Crkve“, poručio je Zoran Đorđević i naglasio da Pošta i Crkva, po prirodi svoje bliskosti sa građanima, dele veliku odgovornost u interesu društva i države u celini.

Kao svedočanstvo povezanosti Pošte i Srpske pravoslavne Crkve, direktor Đorđević poklonio je Patrijarhu Porfiriju album sa svim poštanskim markama sa duhovnom tematikom koje su izdate od kada postoji Pošta Srbije, odnosno prethodno Jugoslavije. Đorđević je Patrijarhu poklonio i album sa markama izdatim u čast znamenitih ličnosti srpske kulture i društvenog života.

Uz fotografije, u galeriji možete videti i video zapis sa današnje svečanosti.