Pošta Srbije - Upozorenje - zloupotreba simbola Pošte Srbije

8.4.2021.

Upozorenje - zloupotreba simbola Pošte Srbije

Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, interneta ili društvenih mreža.

Građanima savetujemo da, ukoliko prime imejl ili bilo koju drugu poruku sa simbolima Pošte, budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. U slučaju bilo kakve nedoumice, pozivamo građane da nas kontaktiraju preko našeg Kontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788.

Nadležne službe JP Pošta Srbije prate objave na društvenim mrežama i posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama korporativnih obeležja Preduzeća, o čemu korisnike redovno obaveštavaju na zvaničnoj internet stranici i Fejsbuk profilu Pošte Srbije.

Istovremeno, Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova –Upravi kriminalističke policije - protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije.

O svim ostalim detaljima, kao i aktivnostima JP Pošte Srbije, informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici, Fejsbuk profilu kao i na zvaničnom Instagram nalogu.