Pošta Srbije - Uskoro čvršća saradnja pošta Srbije i Kazahstana

9.4.2021.

Uskoro čvršća saradnja pošta Srbije i Kazahstana

Samo tri dana uoči jubileja – 60 godina od kada je sa kosmodroma Bajkonur u današnjem Kazahstanu, lansiran prvi let čoveka u svemir i time započeta nova era tehnološkog razvoja čovečanstva, gost Pošte Srbije bio je Njegova ekselencija Gabit Sizdikbekov ambasador Kazahstana. Sastanak v. d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića i ambasadora Sizdikbekova bila je prilika da se, između ostalog, razmotre i mogućnosti za uspostavljanje tehnološke saradnje pošta Srbije i Kazahstana.

„Tehnološka modernizacija i uvođenje najsavremenijih informatičkih rešenja za unapređenje procesa rada i kvaliteta usluga prema korisnicima, prioritetni su zadaci rukovodstva Pošte” istakao je direktor Đorđević u razgovoru sa ambasadorom Sizdikbekovim.

Direktor Đorđević i ambasador Sizdikbekov potencirali su prijateljske odnose dve zemlje, što još više obavezuje pošte Srbije i Kazahstana da unaprede tradicionalno dobru saradnju. Sagovornici su procenili moguće oblasti zajedničkog interesovanja o kojima će ubrzo razgovarati odgovarajući stručni timovi.