Pošta Srbije - Zajedničkim snagama do zadovoljnih korisnika

14.4.2021.

Zajedničkim snagama do zadovoljnih korisnika

Četiri najveće nacionalne kompanije i finansijske institucije - JP Pošta Srbije, Telekom Srbija a.d, Banka Poštanska štedionica a.d. Beodrad i Dunav osiguranje - potpisale su danas Protokol o zajedničkoj saradnji. Cilj je da svim građanima Srbije budu na jednom mestu dostupne najsavremenije usluge poštanskog saobraćaja, bankarstva, osiguranja i telekomunikacija, kao i pomoć razvoju manje razvijenih područja Srbije.  

Prvi zajednički centar biće otvoren u pošti u Bosilegradu gde trenutno ne postoje ekspoziture Poštanske štedionice, Telekoma i Dunav osiguranja.

„Zadovoljni građani Srbije - to je cilj sve četiri kompanije i ovaj Protokol je samo prvi korak ka tome. Radićemo na tome da najkvalitetnije usluge budu podjednako dostupne svim korisnicima. U skladu sa opredeljenjem Vlade Srbije, naša saradnja će se razvijati i u pravcu digitalizacije usluga što će omogućiti građanima da najveći deo svojih obaveza izvršavaju od kuće“, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktor JP Pošta Srbije.

„U razvijenim evropskim zemljama već odavno je prirodno da se osiguranje približava klijentima preko banaka i poštanskih i telekomunikacionih operatora. Zato verujem da ćemo ovim partnerstvom još više približiti naše usluge građanima i time doprineti ne samo njihovom zadovoljstvu, već i razvoju naših kompanija“, izjavila je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije Dunav osiguranje.

„Protokol je sublimacija svega što naše kompanije, čiji je vlasnik ili većinski akcionar država, pojedinačno predstavljaju i zato imamo veliku i obavezujuću odgovornost prema svim građanima Srbije. Ova saradnja će omogućiti i da svi brže rastemo i budemo stabilni i sigurni kao što je i država Srbija“, istakao je mr Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

„Telekom Srbija ima ambiciju da bude telekomunikacioni lider u regionu i ovaj protokol o saradnji će nam omogućiti da preko Pošte Srbije postanemo dostupni korisnicima u delovima zemlje gde nismo imali svoje poslovnice. Posebno bih istakao društveno obavezujuću ulogu ove saradnje kojom ćemo kroz zajedničke projekte i donacije utucati na što bolje okruženje u Srbiji“, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija a.d.