Pošta Srbije - Potpuni prelazak na ekološka vozila – prioritet Pošte Srbije

19.4.2021.

Potpuni prelazak na ekološka vozila – prioritet Pošte Srbije

Racionalizacija troškova, bezbednost radnika koji upravljaju vozilima i ekološki odgovorno poslovanje, osnovni su prioriteti budućeg razvoja voznog parka JP „Pošta Srbije”, rekao je danas v.d. direktora Preduzeća Zoran Đorđević u razgovoru sa rukovodiocima Radne jedinice „Održavanje objekata, vozila i osnovnih sredstava”.

Prateći opredeljenje Vlade Republike Srbije, Pošta će svoju transportnu flotu osavremeniti hibridnim vozilima i vozilima na električni pogon, a postojeći sistem nabavke vozila biće zamenjen nabavkom putem lizinga u skladu sa praksom koja se pokazala kao najekonomičnijom, najavio je direktor Đorđević.

„U skladu sa svojim prioritetnim poslovnim ciljevima – modernizacijom i povećanjem kvaliteta usluga, Pošta Srbije u potpunosti menja razvojni pristup u svim segmentima poslovanja. Neki od ključnih koraka u tom procesu su i povećanje efikasnosti i potpuna ekološka orijentacija u razvoju voznog parka, uz podizanje bezbednosti zaposlenih koji upravljaju vozilima”, istakao je direktor Đorđević.

Kao prvi korak u podizanju efikasnosti voznog parka, uveden je dispečerski princip raspodele službenih vozila, koji će omogućiti bolju dostupnost vozila svim zaposlenima, uz smanjenje troškova i uštedu vremena.