Pošta Srbije - Pošta Srbije pokrovitelj nagrade "Momo Kapor"

11.4.2018.

Pošta Srbije pokrovitelj nagrade „Momo Kapor”

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, srebrnu plaketu nagrađenom slikaru Vasiliju Dolovačkom predao Matija Bećković, a novčani deo nagrade uručila mu je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Osmi laureat nagrade „Momo Kapor” je slikar Vasilije Vasa Dolovački. Na današnjoj svečanosti u Skupštini grada Beograda, srebrnu plaketu Dolovačkom je predao Matija Bećković, predsednik Upravnog odbora Zadužbine „Momčilo Momo Kapor”, a novčani deo nagrade mu je uručila Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Da bi očuvala sećanje na poznatog srpskog pisca i slikara, i podržala druge umetnike, Zadužbina „Momo Kapor” ustanovila je 2011. godine jedinstvenu nagradu koja se dodeljuje naizmenično za književnost i likovnu umetnost. Nagrada se sastoji od plakete od srebra u obliku školice, čestog motiva Kaporovog slikarstva, povelje i novčanog iznosa koji je obezbedilo Javno preduzeće „Pošta Srbije”, generalni pokrovitelj manifestacije.

U duhu društveno-odgovorne poslovne prakse, Pošta Srbije nastoji da neguje kulturu pisanja, pismenost i kreativnost, učešćem u značajnim projektima iz oblasti kulture i umetnosti. Kao reči, jezički izrazi i komunikacija, tako i Pošta Srbije spaja, doprinoseći boljem razumevanju i povezivanju.