Pošta Srbije - Nadzorni odbor potvrdio – stvoreni uslovi za korekcije zarada

22.4.2021.

Nadzorni odbor potvrdio – stvoreni uslovi za korekcije zarada

Nadzorni odbor JP „Pošta Srbije” održao je tridesetosmu sednicu na kojoj su, između ostalog, razmatrani rezultati poslovanja Preduzeća u prvom kvartalu 2021. godine i usvojen je Zaključak o isplati akontacije zarada za april poslednjeg dana tekućeg meseca, uoči uskršnjih i prvomajskih praznika, kako je v. d. direktora Zoran Đorđević i obećao zaposlenima. Usvojen je i Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja, čime su stvoreni i uslovi za korekcije zarada.

Prema rezultatima koji su prezentovani na sednici Nadzornog odbora, Pošta Srbije je u periodu od januara do kraja marta ove godine ostvarila neto dobit od 544,8 miliona dinara, što je znatno više od planiranog, i tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

Iskazani rezultat i podatak da je martovska zarada, prvi put posle nekoliko godina, isplaćena iz sopstvenih sredstava, bili su osnov da Nadzorni odbor svojim Zaključkom formalizuje obećanje v. d. direktora Zorana Đorđevića zaposlenima o isplati akontacije zarade za april poslednjeg radnog dana u tekućem mesecu, umesto 5. maja, kako bi inače bilo isplaćeno u skladu sa Kolektivnim ugovorom.

Dobri rezultati poslovanja u prvom kvartalu ove godine stvorili su osnovu i za korekciju zarada za zaposlene u tehnologiji – poštare, dostavljače i šalterske radnike, što je regulisano posebnom Odlukom koju donosi v. d. direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević. To praktično znači da rezultati poslovanja postignuti u periodu od januara do kraja marta omogućavaju da zaposleni u tehnologiji koji žele da rade više i ostvaruju bolje rezultate, a na osnovu Odluke direktora o korekciji zarada, ostvare i do 50 procenata veće plate.