Pošta Srbije - Ozvaničeno strateško partnerstvo pošta Srbije i Republike Srpske

10.5.2021.

Ozvaničeno strateško partnerstvo pošta Srbije i Republike Srpske

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević i direktor „Pošta Srpske” a.d. Miladin Radović, potpisali su danas u Beogradu Protokol o poslovnoj saradnji kojim se uspostavljaju temelji budućeg strateškog partnerstva pošta Srbije i Republike Srpske.

„Pošte Srbije i Republike Srpske od danas i zvanično počinju da rade na definisanju i realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti, pre svega na razvoju novih poštanskih i logističkih usluga, sa ciljem jačeg i bržeg povezivanja građana i privrede dve zemlje. Ova saradnja prati ciljeve zacrtane tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, tokom koje je povezivanje nacionalnih poštanskih operatora označeno kao jedan od prioriteta međudržavne saradnje”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora „Pošte Srbije”.

Protokol o poslovnoj saradnji između pošta Srbije i Republike Srpske postavio je okvire i za brži protok informacija, unapređenje kvaliteta usluga i sveukupno uređenje međusobnih poslovnih odnosa. Potpisan je nakon samo dve radne nedelje od posete v.d. direktora „Pošte Srbije” Zorana Đorđevića Banjaluci, gde je na odvojenim sastancima razgovarao sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i direktorom „Pošta Srpske” Miladinom Radovićem.