Pošta Srbije - Pošta i Zavod za udžbenike zajedno za lakšu i povoljniju nabavku udžbenika

11.5.2021.

Pošta i Zavod za udžbenike zajedno za lakšu i povoljniju nabavku udžbenika

Pošta Srbije i Zavod za udžbenike potpisali su Protokol o poslovnoj saradnji koji će, između ostalog, roditeljima omogućiti da bez čekanja u redovima, uz isporuku na kućnu adresu, nabave udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije, kao i druga izdanja Zavoda za udžbenike.

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević i v.d. direktora Zavoda za udžbenike dr Milorad Marjanović, istakli su da je jedan od prioritetnih zajedničkih ciljeva kvalitetna, brža i povoljnija dostava udžbenika i drugih izdanja Zavoda korisnicima širom Srbije.

„Zadovoljstvo mi je što je na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića pokrenuta izmena Zakona kojom će ubuduće udžbenike za srpski jezik, istoriju i geografiju izdavati Zavod za udžbenike kao nacionalni izdavač, jer će na taj način naša deca dobiti najkvalitetnije gradivo iz ovih predmeta. Pošta Srbije je prepoznala mogućnost da pruži svoj doprinos kvalitetnijem obrazovanju tako što će kroz svoje e-komerc i logističke kapacitete omogućiti roditeljima da nabave ove i ostale udžbenike Zavoda na najbrži, najefikasniji i najpovoljniji način uz mogućnost isporuke na kućnu adresu“, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

„Poslovna saradnja Zavoda za udžbenike i Pošte Srbije je od izuzetnog značaja za korisnike Zavodovih udžbeničkih, vanudžbeničkih i drugih izdanja koja će se zahvaljujući Pošti Srbije naći u svim mestima naše zemlje. Negujući princip dobrih poslovnih običaja i partnerstva Zavod i Pošta kao javna preduzeća na ovaj način ostvaruju svoje misije i vizije sa ciljem pružanja najboljih usluga građanima Srbije“, izjavio je dr Milorad Marjanović, v.d. direktora Zavoda za udžbenike.