Pošta Srbije - Digitalizacija u fokusu saradnje sa Poštom Slovenije i Telekomom Slovenije

14.5.2021.

Digitalizacija u fokusu saradnje sa Poštom Slovenije i Telekomom Slovenije

Gosti Pošte Srbije danas su bili generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot, predsednik uprave Telekoma Slovenije Cvetko Sršen i savetnik u upravi Pošte Slovenije Marjan Osvald. Na sastanku koji je održan na inicijativu v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića razgovarano je o budućim pravcima saradnje i unapređenju poštanskih i logističkih usluga. Posebna pažnja posvećena je digitalizaciji usluga, kao jednom od segmenata pristupnog procesa Srbije Evropskoj Uniji.

Direktor Đorđević je zahvalio kolegama iz Slovenije na spremnosti za saradnju i najavio da će zajedničke radne grupe nastaviti da rade na operacionalizaciji današnjih dogovora.

„Posebno smo zahvalni na ponudi da upravo Pošta Slovenije, kao inostrani partner, bude ta koja će nam pomoći da na najefikasniji način realizujemo proces digitalizacije, koji je jedan od prioriteta i Vlade Republike Srbije, a sve u cilju podizanja nivoa poštanskog saobraćaja, što zahtevaju i pristupni pregovori sa Evropskom Unijom”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Sledeći sastanak rukovodstva i radnih grupa pošta Srbije i Slovenije, zakazan je za mesec dana u Sloveniji.