Pošta Srbije - Upozorenje: prevarni imejlovi!

20.5.2021.

Upozorenje: prevarni imejlovi!

Pošta Srbije upozorava korisnike i sve ostale građane da ne nasedaju na prevarne imejlove u kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije. Upozoravamo sve koji ovakve imejlove prime da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove, da ne preduzimaju bilo kakve akcije i da ne unose svoje podatke.

Povodom prevarnih imejlova u kojima se od korisnika traži da uplate određeni novčani iznos, ističemo da Pošta Srbije nikada ne komunicira sa korisnicima putem imejl poruka. U slučaju bilo kakve nedoumice, pozivamo građane da nas kontaktiraju preko našeg Kontakt centra na telefone 0700 100 300 i 011 3607 788.

Nadležne službe JP Pošta Srbije posebno vode računa o eventualnim zloupotrebama o čemu korisnike redovno upozoravaju na zvaničnoj internet stranici Pošte Srbije i Fejsbuk i Instagram profilima Pošte Srbije.

Istovremeno, Pošta Srbije reaguje na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova (Upravi kriminalističke policije) protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošte Srbije.