Pošta Srbije - Isplata zarade iz dobiti za 2020. zaposlene u JP Pošta Srbije

31.5.2021.

Isplata zarade iz dobiti za 2020. za zaposlene u JP Pošta Srbije

Zarada iz dobiti za 2020. godinu, zaposlenima u JP „Pošta Srbije“ biće isplaćena 7. juna na Dan Pošte Srbije, na osnovu odluke v.d. direktora Zorana Đorđevića koju je doneo nakon što je Vlada Republike Srbije dala saglasnost o raspodeli dobiti JP Pošta Srbije. Zarada iz dobiti za prošlu godinu zaposlenima će biti isplaćena u skladu sa Kolektivnim ugovorom.

Licima angažovanim na povremenim i privremenim poslovima u Pošti Srbije, počev od 16. juna ove godine, neto cena rada biće uvećana za skoro jednu trećinu (27,73%) odnosno na 183,93 dinara. To znači da ni jedno lice angažovano na privremenim i povremenim poslovima u Pošti Srbije od navedenog datuma neće primati novčanu naknadu nižu od iznosa važeće minimalne zarade u Republici Srbiji.

Danas je doneta i odluka da zaposleni na određeno i neodređeno vreme, kojima je potrebna finansijska pomoć, dobiju i mogućnost da od 15. juna podnesu zahtev za beskamatnu pozajmicu u iznosu od 24.000 do 42.000 dinara na period od 6 meseci.

Ovim merama rukovodstvo JP Pošta Srbije nastavlja realizaciju aktivnosti na unapređenju materijalnog položaja zaposlenih, pre svega zaposlenih na najtežim poslovima u tehnologiji - poštara, dostavljača, radnika u preradi i šalterskih radnika, za koje je od prošlog meseca uveden stimulativan način obračuna zarada.