Pošta Srbije - Digitalni zeleni sertifikat na šalterima pošta širom Srbije

1.6.2021.

Digitalni zeleni sertifikat na šalterima pošta širom Srbije

Građani Srbije od ponedeljka, 31. maja, na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, u pošti 11180 na Terminalu 1 u prizemlju, mogu da dobiju Digitalni zeleni sertifikat, što je testna faza pružanja usluge koja traje do srede 2. juna. Na šalterima još 200 pošta širom zemlje ova usluga će nakon testne faze u punom obimu biti dostupna od četvrtka, 3. juna. Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš i besplatan je za građane.

Proveru rada sistema izvršio je v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, koji je obišao šalter pošte na aerodromu Nikola Tesla uoči svog puta u Sankt Peterburg, gde učestvuje na jednom od najznačajnijih i najvećih svetskih ekonomskih foruma. „Izdavanjem Digitalnog zelenog sertifikata Pošta Srbije nastavlja realizaciju svojih ključnih ciljeva, a to su podizanje kvaliteta i širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije. Uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, Pošta intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu”, izjavio je Đorđević.

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od bolesti kovid-19. Pored ove usluge u pošti na aerodromu naši i strani državljani mogu da pribave polisu zdravstvenog osiguranja i iskoriste ostale usluge iz ponude Pošte Srbije.

Spisak pošta u kojima je omogućeno izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata dostupan je na sajtu Pošte Srbije.