Pošta Srbije - Pošta Srbije i Telekom uređuju plato ispred crkve Svetog Marka

21.6.2021.

Pošta Srbije i Telekom uređuju plato ispred crkve Svetog Marka

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević i generalni direktor „Telekoma“ Vladimir Lučić sastali su se u Patrijaršiji sa Patrijarhom srpskim, gospodinom Porfirijem sa kojim su razgovarali o budućoj saradnji ovih kompanija sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Na sastanku je istaknuto da i JP „Pošta Srbije“ i „Telekom“ stoje uz SPC i da kao dve naše najveće kompanije žele da tu saradnju dalje unapređuju. Kao prvi korak, dogovorena je puna podrška i na projektu uređenja platoa ispred crkve Svetog Marka u Beogradu. 

„Želja nam je da zajednički sa našom crkvom uredimo plato ispred i oko crkve Sv. Marka. Taj plato bi dobio potpuno nov izgled i bio bi na ponos svih građana. Projekat će izraditi grad Beograd, a na osnovu zahteva Srpske pravoslavne crkve, dok bi „Pošta Srbije” i „Telekom” taj projekat finansirale. To bi bio naš poklon gradu, našoj crkvi i našim građanima” - izjavio je v.d. direktora JP „Pošte Srbije” Zoran Đorđević.

„JP „Pošta Srbije” i „Telekom”, kao nacionalne kompanije i poslovni partneri, zajednički će razvijati društveno odgovorne inicijative čiji je cilj podizanje kvaliteta života kako naših zaposlenih, tako i svih građana Srbije. Saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom predstavlja prvi korak zajedničkog angažovanja ove dve kompanije na realizaciji projekata od kojih će koristi imati celokupna društvena zajednica“ - izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor „Telekoma”.

Planirano je da novim projektom plato ispred crkve Svetog Marka bude preuređen u pešačku zonu.