Pošta Srbije - Modernizacija Pošte Srbije tehnologijom iz Japana

26.6.2021.

Modernizacija Pošte Srbije tehnologijom iz Japana

U cilju podizanja kvaliteta usluga za građane i privredu, „Pošta Srbije“ modernizovaće svoje logističke centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a prve pregovore o nabavci nove tehnologije za preradu pošiljaka planira sa proizvođačima iz Japana, izjavio  je v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević nakon sastanka sa ambasadorom Japana u Srbiji, Njegovom ekselencijom Takahiko Kacumatom.

„Na sastanku smo se složili da postoje realne mogućnosti za unapređenje saradnje između pošta naših zemalja, kao i za modernizaciju preradnih kapaciteta Pošte Srbije u saradnji sa proizvođačima ove opreme iz Japana, jer Pošta već koristi mašine za sortiranje japanske proizvodnje koje se smatraju među najboljima u svetu“, izjavio je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

U tom smislu, Đorđević je na sastanku koji je održan u Pošti Srbije, zamolio ambasadora Kacumata da prenese japanskim proizvođačima opreme poziv za sastanak u Beogradu na kom bi japanski proizvođači mogli savetodavno da pomognu kako da Pošta Srbije na najracionalniji i najbolji način modernizuje svoju tehnologiju.

Direktor Đorđević je najavio i podršku „Pošte Srbije“ predstavniku japanske pošte, Metokiju Masahikou u kandidaturi za sledećeg Generalnog direktora Međunarodnog biroa Svetskog poštanskog saveza koji se bira u avgustu.