Pošta Srbije - Predstavljene prigodne poštanske marke „Tokio 2020”

6.7.2021.

Predstavljene prigodne poštanske marke „Tokio 2020”

Javnosti su danas u sedištu Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) predstavljene prigodne poštanske marke „XXXII letnje Olimpijske igre – Tokio 2020”, koje je JP „Pošta Srbije” pustilo u opticaj u čast najvećeg sportskog događaja koji nas ovoga leta očekuje u Japanu.

„Kroz ovo prigodno filatelističko izdanje Pošta Srbije svoju podršku iskazuje ne samo srpskom sportu, već i celokupnoj naciji, i trudimo se da kao društveno-odgovorno preduzeće učestvujemo u različitim projektima koji ukazuju na važnost bavljenja sportom, razvijanja timskog i pobedničkog duha, što je jedan od ciljeva i Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva. Pošta, kao jedno od najvećih i najznačajnijih srpskih preduzeća, sa svojih 15.000 zaposlenih i 1.307 korporativnih pošta širom Srbije, svakodnevno daje svoj nesebični doprinos i siguran sam da ćemo zahvaljujući razgranatoj poslovnoj mreži nastaviti da inspirišemo i dolazimo do svih građana, kao i da ohrabrimo neke nove olimpijce”, poručio je v.d. direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević i ovom prilikom predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću uručio poklon – prvo izdanje prigodnih poštanskih maraka Tokio 2020, i poželeo mnogo sreće i sportskih uspeha našim sportistima i članovima misije OKS na predstojećem takmičenju.

Predstavljanju prigodnih poštanskih maraka u čast OI u Tokiju, koje će, nadamo se, biti i simboli novih uspeha našeg olimpijskog tima, prisustvovao je i džudista i olimpijac Aleksandar Kukolj.

Dve poštanske marke sa motivima olimpijskih sportova i zemlje domaćina, štampane su u šalterskim tabacima od po 8 maraka sa vinjetom u sredini, nominala 30 i 120 dinara. Izdanje sadrži i koverat prvog dana (FDC) i prigodan žig. JP „Pošta Srbije” je ovo izdanje priredilo uz stručnu saradnju Olimpijskog komiteta Srbije, dok je umetnička realizacija izdanja delo Nadežde Skočajić, kreatorke maraka i vrednosnica Pošte Srbije.