Pošta Srbije - Pošte Srbije i Severne Makedonije intenziviraju saradnju

9.7.2021.

Pošte Srbije i Severne Makedonije intenziviraju saradnju

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević danas se tokom radne posete Pošti Severne Makedonije, sastao sa generalnim direktorom AD „Pošta Severne Makedonije” Janijem Makradulijem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima i pravcima unapređenja strateške saradnje pošta dveju zemalja i dogovorio osnove za potpisivanje memoranduma o saradnji uskoro u Beogradu.

Đorđević se potom sastao i sa članovima Upravnog odbora Pošte Severne Makedonije, a zatim obišao prostorije glavnog poštanskog centra u Skoplju.

„Republika Srbija i Republika Severna Makedonija su poslednjih godina intenzivirale prijateljstvo i saradnju, kao i komunikaciju među najvišim zvaničnicima. Upravo ovakav odnos doprinosi boljitku u regionu i stoga pošte Srbije i Severne Makedonije aktivno rade na razvoju novih zajedničkih projekata i operativnim planovima, koji će omogućiti unapređenje poštansko-logističkih usluga, razmenu stručnjaka i informacija i prenošenje primera dobre prakse. Zajednički nam je je cilj čvršće povezivanje naših građana, kao i privreda”, izjavio je direktor Đorđević po završetku posete.

Dogovori su nedavno postignuti i sa javnim poštanskim operatorima Republike Srpske i Republike Slovenije, potpisivanjem protokola o poslovnoj saradnji sa Poštom Srpske i definisanjem okvira buduće tehničke saradnje sa Poštom Slovenije na realizaciji projekata na polju digitalizacije, koja je i jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije.