Pošta Srbije - Pošta prilagođava poslovanje potrebama slepih osoba

16.7.2021.

Pošta prilagođava poslovanje potrebama slepih osoba

Na sastanku v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa predstavnicima Saveza slepih Srbije, predsednikom Milanom Stošićem i sekretarom Saveza Jelenom Stojanović, dogovoreni su naredni koraci konkretne podrške Pošte Srbije široj platformi unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Dogovorena saradnja obuhvatiće štampanje različitih materijala na Brajevom pismu za potrebe Pošte, dok će Savez slepih Srbije preuzeti ulogu savetodavnog tela za Javno Preduzeće „Pošta Srbije”. Partnerstvo će pomoći i da se bolje sagledaju uslovi života i specifične potrebe ove osetljive kategorije, kao i da se usluge Pošte i njena infrastruktura dodatno prilagode i postanu pristupačnije za osobe sa invaliditetom, sa ciljem doprinosa unapređenju njihovog ukupnog društvenog položaja.

Direktor Đorđević je sa saradnicima, direktorom RJ „Hibridna pošta” Srđanom Smiljkovićem i direktorom PTT muzeja Viktorom Lazićem, obišao i Biblioteku za slepe „Dr Milan Budimir”, najveću na Balkanu i jednu od najvećih ovog tipa u Evropi, nedavno obnovljenu i opremljenu po najsavremenijim standardima uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih relevantnih državnih institucija.