Pošta Srbije - Pošte Srbije i Slovenije razvijaju saradnju u oblasti digitalizacije

23.7.2021.

Pošte Srbije i Slovenije razvijaju saradnju u oblasti digitalizacije

Delegacija Pošte Srbije, na čelu sa v.d. direktora Preduzeća Zoranom Đorđevićem, boravi u uzvratnoj radnoj poseti Pošti Slovenije u Mariboru, gde je sa generalnim direktorom Pošte Slovenije Tomažem Kokotom i njegovim saradnicima danas razgovarala o saradnji u oblasti digitalizacije, e-uprave i pružanja konsultantske podrške kolega iz Slovenije u procesu prilagođavanja poslovanja Pošte Srbije standardima Evropske unije.

U fokusu buduće saradnje pošta Srbije i Slovenije biće digitalizacija poštanskih usluga kao jedan od segmenata pristupnog procesa Srbije Evropskoj uniji i prioriteta Vlade Republike Srbije. Razgovarano je i o saradnji na razvoju internet trgovine, a domaćini su predstavili svoju inovativnu e-commerce uslugu mrežne platforme, koju sa velikim uspehom već primenjuju pošte u regionu.

„Ovo je veoma korisna poseta za nas, a primeri dobre prakse i saradnja sa Poštom Slovenije poslužiće nam da razvijemo nova i tehnološki inovativna rešenja za e-trgovinu, koju Pošta Srbije nastoji da ojača, kao i da nastavimo da razvijamo nove i kvalitetne digitalne usluge prema potrebama građana i privrede Srbije”, izjavio je Zoran Đorđević.