Pošta Srbije - Pošta Srbije razmatra robotizaciju kao podršku efikasnijem radu zaposlenih

24.7.2021.

Pošta Srbije razmatra robotizaciju kao podršku efikasnijem radu zaposlenih

Delegacija Pošte Srbije, predvođena v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem nastavila je danas radnu posetu Pošti Slovenije obilaskom poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra Pošte Slovenije za upravljanje radnim procesima. U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirna na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za preradu pošiljaka.

„Poseta Pošti Slovenije otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u naše logističke centare u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovih prioriteta Pošte Srbije. Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoje koji razmatramo je zasnovan i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih“, izjavio je u Mariboru Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.  

Đorđević je posebno istakao spremnost Pošte Slovenije da pruži konsultantsku pomoć Pošti Srbije za prilagođavanje poslovanja zahtevima pristupnog procesa Evropskoj uniji što je, uz razgovore o saradnji na polju digitalizacije i razvoja e-komerc rešenja, bila jedna od glavnih tema sastanaka sa rukovodstvom Pošte Slovenije.

Delegacija Pošte Srbije zavrašava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je delegacija Pošte Slovenije, na inicijativu Zorana Đorđevića, u maju posetila Poštu Srbije kada su i započeti razgovori rukovodstva dvaju pošta o budućoj saradnji.