Pošta Srbije - Najsavremeniji POS terminali stižu u sve pošte u Srbiji

28.7.2021.

Najsavremeniji POS terminali stižu u sve pošte u Srbiji

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica mr Bojan Kekić potpisali su danas ugovor kojim počinje operacionalizacija nabavke više od 2.000 novih POS terminala koji će biti instalirani u svim poštama u Srbiji.

„Uvođenje najsavremenijih POS terminala u sve pošte u Srbiji, kao i zamena zastarelih uređaja, važan je deo realizacije plana ubrzane digitalizacije usluga, što je jedan od primarnih razvojnih ciljeva Pošte Srbije, koji realizujemo uz podršku Vlade Republike Srbije. Na ovaj način, građanima ćemo obezbediti veću pouzdanost i kraće vreme transakcija, kao i savremene vidove prihvatanja platnih kartica u svim delovima zemlje”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Đorđević je dodao i da današnji ugovor predstavlja novu eru u poslovnim odnosima između Pošte Srbije i Banke Poštanska štedionica, a sve u cilju digitalizacije i uvođenja novih tehnologija. „Naš prioritet su naši građani, pa je zato važno da sarađujemo i uvodimo nove usluge”, naglasio je Đorđević.

„Ugovor omogućava i da se Banka Poštanska štedionica putem šaltera pošta dodatno približi svojim klijentima u mestima gde nema svoje ekspoziture”, izjavio je mr Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

„Instalacijom POS terminala poslednje generacije našim klijentima, ali i svim građanima Srbije, biće omogućeno da u razgranatoj mreži Pošte dobiju najkvalitetniju uslugu što će istovremeno doprineti i razvoju nacionalne DINA platne kartice”, rekao je Kekić i posebno istakao značaj saradnje sa Poštom Srbije za sve akcionare Banke Poštanska štedionica.