Pošta Srbije - Upozorenje: Građani na meti nove internet prevare

10.8.2021.

Upozorenje: Građani na meti nove internet prevare

JP „Pošta Srbije“ detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe „Post Express“. U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici nekih sajtova za kupoprodaju. Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

Ističemo da ni „Pošta Srbije“, ni „Post Express“ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, „Pošta Srbije“ obavestila je i MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.