Pošta Srbije - Do kraja godine nabavka novih najsavremenijih bicikala za poštare

12.8.2021.

Do kraja godine nabavka novih najsavremenijih bicikala za poštare

JP „Pošta Srbije”, kompanija sa najvećom nacionalnom biciklističkom mrežom, podržalo je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, koje je večeras svečano otvoreno u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svečanom otvaranju prisustvovao je i v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević, koji je ovom prilikom najavio i nabavku novih bicikala za dostavu pošiljaka.

„Pošta Srbije ima najveću organizovanu biciklističku mrežu u zemlji koja se koristi za dostavu pošiljaka, pretežno u Vojvodini. Zato je jedan od naših prioriteta da poštansku mrežu do kraja godine unapredimo i osavremenimo nabavkom blizu 800 novih najsavremenijih bicikala, na standardni i električni pogon, čime ćemo našim poštarima obezbediti bolje uslove za rad, a korisnicima kvalitetniju uslugu. Istovremeno, potenciranjem ekoloških načina dostave, čuvamo i brinemo o životnoj sredini na dobrobit svih građana. Takođe, Pošta Srbije kao društveno-odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i inicijative kojima se unapređuje svest o dobrobiti fizičke aktivnosti i promovišu zdravi stilovi života. Biciklizam, kao sport za sve generacije i aktivnost koja povezuje građane naše zemlje kroz mrežu Pošte Srbije, ima za nas poseban značaj”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu trajaće do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Srbija je prva zemlja u istoriji koja ga organizuje u regionu, uz pomoć, između ostalih, i Pošte Srbije, kao jednog od zvaničnih sponzora.

Autor fotografija: Foto Pošta/Vuk Branković