Pošta Srbije - Pošta Srbije širi saradnju sa poštom Albanije

17.8.2021.

Pošta Srbije širi saradnju sa poštom Albanije

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Albanije u Beogradu, Iljirom Bočkom, o pravcima širenja saradnje između pošta dve zemlje u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“. Ambasador Iljir Bočka bio je gost Pošte Srbije, a na sastanku sa direktorom Đorđevićem utvrđeni su dalji koraci u procesu povezivanja pošta Srbije i Albanije.

„Pošta Srbije, kao regionalni lider u poštansko-logističkim uslugama, nastavlja aktivnosti na konkretizaciji inicijative Otvoreni Balkan kako bi doprinela što bržoj realizaciji dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Rame, a sve u cilju intenziviranja privredne saradnje i povezivanja građana naših zemalja. U tom smislu, pošta Albanije je izuzetno važan partner i današnji sastanak sa ambasadorom Iljirom Bočkom ima za cilj da pokrene institucionalnu saradnju sa našim kolegama iz Albanije“, izjavio je Zoran Đorđević.

Sledeći korak u procesu realizacije planova za saradnju je sastanak predstavnika pošta Srbije i Albanije, a ambasador Iljir Bočka složio se da pomogne u njegovom što skorijem održavanju i organizaciji.