Pošta Srbije - Đorđević i ambasador Aksoj – u planu jačanje saradnje sa Turskom poštom

24.8.2021.

Đorđević i ambasador Aksoj – u planu jačanje saradnje sa Turskom poštom

Nj.E. ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj i Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, danas su razmenili mišljenja o najvažnijim oblastima za unapređenje saradnje dvaju zemalja na planu međunarodnog poštanskog saobraćaja i usluga. Saradnja i povezivanje Turske pošte i Pošte Srbije, mogu da budu daleko veći, kako bi na najbolji način pratili savremene sve bolje odnose dveju država, kao i razvoj tržišta i trgovinskih odnosa, zaključili su sagovornici.

„Pošta Srbije regionalni je lider u poštansko-logističkim uslugama, a u partnerstvu sa Turskom poštom ojačaće svoju ulogu i u međunarodnim okvirima. Turska je veoma važan partner Srbije i današnji sastanak ima za cilj da pokrene inicijativu za nove zajedničke projekte dvaju poštanskih operatora, kojima ćemo ispratiti i adekvatno odgovoriti na rastuću e-trgovinu – poboljšanjem kvaliteta usluge koju pružamo u međunarodnom poštanskom saobraćaju i razvojem ukupnih logističkih kapaciteta”, izjavio je Zoran Đorđević.

Đorđević je najavio i skori sastanak čelnika pošta dveju zemalja, na kome bi se uspostavili okviri za zajednički nastup i bolje pozicioniranje na međunarodnom tržištu, kao i čvršće povezivanje naših građana i privreda. Tema razgovora bile su i mogućnosti prenosa pošiljaka komercijalnim letovima „Turkiš erlajns”, kojima će se uz razgranatu mrežu međunarodnih linija nacionalne avio kompanije „Er Srbija”, dati novi zamah međunarodnom poštanskom saobraćaju, ali i razvoju trgovine na širokom geografskom području regiona i Turske.