Pošta Srbije - Nove uniforme za zaposlene u Pošti

30.8.2021.

Nove uniforme za zaposlene u Pošti

Pošta Srbije uvodi nove uniforme za zaposlene – poštare, dostavljače, šalterske radnike, kao i za zaposlene u logistici i održavanju – vozače, tehničare u preradi pošiljaka i majstore. U probnom periodu počev od ponedeljka 30. avgusta, odabrani zaposleni iz svih ciljnih grupa imaće priliku da ih testiraju tokom obavljanja redovnih zadataka.

Očekivanja koja nove uniforme treba da ispune su bolja zaštita, udobnost, izdržljivost, za one koji poslove obavljaju na terenu, na otvorenom prostoru, niskim ili visokim temperaturama, ali i bolji kvalitet, lagodnost i korporativni izgled za sve koji su u svakodnevnom kontaktu sa korisnicima. Nove uniforme razlikuju se i vizuelno od dosadašnjih, a od sada će biti zastupljene crvena, teget i bela boja. Nakon testnog perioda, planirano je donošenje novog Pravilnika o odevanju, koji predviđa da Pošta obezbeđuje kompletnu zimsku i letnju uniformu za sve zaposlene na navedenim poslovima.

„Uz modernizaciju tehnoloških procesa i uvođenje novih usluga, Pošta Srbije može da se pohvali da je javno preduzeće koje pažljivo gradi i stalno unapređuje korporativni ugled i imidž Preduzeća, a prvenstveno bolje uslove za rad svojih zaposlenih. Vizuelni identitet nam je jako važan, kao i zadovoljstvo naših ljudi. Uniforma koju svakodnevno nose naše kolege treba da prati njihove potrebe i doprinese profesionalnom izgledu, i boljoj usluzi koju pružaju. Osavremenjavanjem pristupa razvoju poštanske mreže čiji su najvažniji deo naši zaposleni, Poština poslovno-infrastrukturna mreža znatno će ojačati već do kraja ove godine. Kao što smo već najavili, nabavićemo nove bicikle, mopede i nova vozila, a uvodimo i nove tipove tehnologija, sve u cilju podizanja dostupnosti i kvaliteta poštanskog servisa”, rekao je Zoran Đorđević, v. d. direktora Pošte Srbije.