Pošta Srbije - Usklađeno radno vreme za roditelje đaka prvaka zaposlene u Pošti

1.9.2021.

Usklađeno radno vreme za roditelje đaka prvaka zaposlene u Pošti

Roditelji dece koja danas polaze u prvi razred osnovne škole, koji su zaposleni u Pošti Srbije, po novoj Odluci o radnom vremenu i rasporedu radnog vremena, imaće mogućnost da, gde to organizacija posla dozvoljava, rade po novom usklađenom kliznom radnom vremenu. Ovom odlukom rukovodstva Pošte, posebna pažnja posvećena je samohranim roditeljima koji će imati prioritet.

Stručne službe JP Pošta Srbije, po nalogu v.d. direktora Zorana Đorđevića, dobile su zadatak da, u skladu sa prirodom posla i potrebama organizacije rada, u najkraćem roku omoguće roditeljima đaka prvaka, a prvenstveno samohranim roditeljima, da lakše usklade svoje privatne i radne obaveze korišćenjem mogućnosti kliznog radnog vremena.

„Pošta Srbije kao društveno-odgovorna kompanija i na ovaj način želi da podrži svoje zaposlene u najvažnijim životnim trenucima, što polazak deteta u školu svakako jeste. Podrška roditeljstvu, kao najvažnijem stubu društva, jedan je od glavnih ciljeva Pošte Srbije, a odluka da omogućimo klizno radno vreme roditeljima školske dece, samo je prvi korak ka realizaciji širih planova za podršku roditeljstvu u okviru Pošte Srbije”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.