Pošta Srbije - Električna i hibridna vozila budućnost flote Pošte Srbije

9.9.2021.

Električna i hibridna vozila budućnost flote Pošte Srbije

Tokom učešća na konferenciji „EV days”, u Novom Sadu, Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije, govorio je na panelu posvećenom pozitivnim primerima upotrebe zelenih vozila u različitim biznisima, i izložio Poštino tehnološko rešenje za rast udela zelenih vozila u poštanskoj mreži.

Đorđević je u vezi sa primenom koncepta elektromobilnosti i mikromobilnosti u Pošti, nakon jednogodišnje upotrebe i testiranja prvih elektromobila na dostavi pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Novog Sada i Niša, pored društveno-odgovornog pristupa, istakao ostvarene značajne ekonomske uštede na troškovima održavanja, pogonskog goriva u odnosu na konvencionalne motore sa unutrašnjim sagorevanjem i troškovima registracije.

„Planiramo značajno uvećanje udela električnih i hibridnih vozila u Poštinoj floti i voznom parku, a već do kraja godine i nabavku drugih mikro-vozila, među kojima 300 električnih bicikala. Istovremeno, nastavljamo sa testiranjem novih modela električnih i hibridnih vozila, kako bismo utvrdili njihove performanse i efikasnost na dostavi pošiljaka prema našim potrebama brze i kvalitetne usluge. Inovacije i kreativnost, razvojni planovi zasnovani na ulaganjima u najsavremenija tehnološka i ekološka rešenja, vodiće nas u modernizaciji mreže i ukupnog poslovanja Pošte Srbije, a posebno u periodu nakon pandemije”, rekao je Zoran Đorđević.

U Novom Sadu je danas održan i kolegijum poslovodstva Pošte Srbije, nakon čega je direktor Đorđević razgovarao sa zaposlenima u stručnim službama u sedištu Radne jedinice Novi Sad, i obišao najveću poštu 21101, poštu u TC Spens, kao i Regionalni poštansko-logistički centar Novi Sad.