Pošta Srbije - Primena dualnog obrazovanja u Pošti Srbije

16.9.2021.

Primena dualnog obrazovanja u Pošti Srbije

Predstavnici Nacionalnog tela za akreditaciju boravili su danas u recenzentskoj poseti Pošti Srbije, u cilju formalne provere ispunjenosti uslova za realizaciju dualnog obrazovanja.

Radna grupa Pošte Srbije prezentovala je planirani model učenja kroz rad koji će studentima omogućiti da teorijska znanja primene u realnom radnom okruženju, kao i da se bolje upoznaju sa poslovnim procedurama i tehnologijama koje se koriste u poslovnom svetu. Praktičnom obukom i radom kod poslodavca, u ovom slučaju u Pošti Srbije, studenti odseka za poštansko-logističke sisteme, stiču praktične veštine i kompetencije od značaja za njihovu karijeru i profesionalni razvoj i dobijaju jasniji uvid u realne potrebe tržišta rada.

Pošta Srbije u maju je zaključila ugovor sa Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija, čime je postala prvi partner Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije u procesu razvoja dualnog obrazovanja, a dualni model počinje da se primenjuje počev od školske godine 2021/2022.