Pošta Srbije - Direktor Đorđević sa ministrom Vulinom o bezbednosti u Pošti Srbije

6.10.2021.

Direktor Đorđević sa ministrom Vulinom o bezbednosti u Pošti Srbije

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević, razgovarao je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova sa ministrom Aleksandrom Vulinom o modalitetima unapređenja i podizanja nivoa bezbednosti u objektima Pošte Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da su objekti Pošte Srbije bezbedni, ali da će se raditi na tome da budu još bezbedniji i zaštićeniji. Ministar je poručio da zaposleni i građani koji posećuju objekte Pošte, pre svega naši penzioneri, mogu da budu mirni i spokojni, jer je njihova policija tu.

„Zahvaljujući brzom i efikasnom radu pripadnika policije u poslednje tri nedelje uhapšeno je više kriminalnih grupa koje su pljačkale Poštu Srbije. Pripadnici policije su u Beogradu brzom akcijom uhapsili tri osobe neposredno nakon izvršene teške krađe u pošti u Užicu i rasvetlili više ovih krivičnih dela na prostoru Beograda za koje se terete osumnjičeni. Ukraden novac, više od 700.000 dinara pronađen je kod osumnjičenih i vraćen pošti u Užicu”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„U prethodnom periodu, policija je svojim intenzivnim radom rasvetlila veći broj razbojništava i krađa počinjenih na štetu Pošte Srbije i u Šapcu i u Babušnici i drugim mestima u Srbiji. U tri slučaja policija je počinioce uhapsila neposredno nakon izvršenog krivičnog dela”, kazao je ministar Vulin.

Direktor JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević zahvalio je ministru Vulinu i pripadnicima policije na efikasnom i odgovornom radu i istakao da su u poslednjem periodu objekti pošte znatno bezbedniji, a da se radnici Pošte i građani osećaju mnogo sigurnije i zaštićenije.

„Zadovoljan sam sastankom sa ministom Vulinom, jer on potvrđuje izuzetnu saradnju Pošte Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Kao što smo obećali našim zaposlenima, rukovodstvo realizuje sve potrebne mere na unapređenju bezbednosti u svim objektima Pošte”, rekao je Zoran Đorđević.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, kao i direktor Prateće funkcije bezbednosti i zaštite Pošte Srbije Marina Furtula.