Pošta Srbije - Pošta i Srednja tehnička PTT škola realizuju program dualnog obrazovanja

13.10.2021.

Pošta i Srednja tehnička PTT škola realizuju program dualnog obrazovanja

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, obišli su danas Srednju tehničku PTT školu koja se priključila projektu dualnog obrazovanja. Ovom prilikom Zoran Đorđević i direktor škole Goran Stanojević, potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju, koji će učenicima omogućiti praktičnu obuku u Pošti Srbije.

Ministar Ružić izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje. „Zahvaljujem Zoranu Đorđeviću na inicijativi koju je pokrenuo, a koju smo mi u Ministarstvu zdušno podržali. Ove godine imamo, prema inicijativi Pošte Srbije, novi obrazovni profil – tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacija, a za sledeću godinu predviđen je još jedan profil, tehničar za telekomunikacije. To je pravi način za osposobljavanje kadrova u najranijoj dobi, koji će, uveren sam, sutra raditi i u JP „Pošta Srbije”. Ovaj model zaista pokazuje značajan kvalitet i donosi benefit, kako privredi, tako i obrazovanju”, rekao je Branko Ružić.

„Prilikom prve posete ovoj školi nakon što sam stupio na dužnost u martu, saznao sam sam da škola nema sporazum sa Poštom, koji bi učenicima omogućio da stručnu praksu obavljaju u Pošti Srbije. Zahvaljujući razumevanju i zalaganju ministra Ružića, mi smo mimo rokova i preko mogućnosti, ostvarili saradnju, i već od ove godine imamo i sertifikovane instruktore, koji su spremni da ovim mladim ljudima prenesu znanje i drže časove praktične nastave. Budućnost Pošte je u ovim mladim ljudima, dok je za njih značajno da znaju da će odmah po završetku škole imati mogućnost da na konkursima već od sledeće godine, apliciraju za zaposlenje i da se zaposle”, izjavio je Zoran Đorđević.

Počev od ovogodišnje generacije prvih razreda, učenici Srednje tehničke PTT škole biće u prilici da kroz rad pod stručnim nadzorom instruktora u Pošti Srbije, u realnom radnom okruženju, stiču i usavršavaju praktične veštine i kompetencije od značaja za njihov profesionalni razvoj. Pošta Srbije je ranije ove godine zaključila ugovor o dualnom obrazovanju i sa Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija, sa istim mogućnostima za studente ove visokoškolske ustanove.