Pošta Srbije - Pošta Srbije podržava razvoj privrede Niša

15.10.2021.

Pošta Srbije podržava razvoj privrede Niša

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević posetio je Naučno-tehnološki park Niš, i sastao se sa direktorom Milanom Ranđelovićem, koji je  delegaciju Pošte upoznao sa kapacitetima, delovanjem i aktuelnim projektima. Na sastanku je dogovoreno zaključivanje sporazuma o poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno odnositi na oblast digitalizacije, a omogućiće i mladim ljudima u start-ap kompanijama koje posluju u Naučno-tehnološkom parku, da se predlozima uključe u digitalizaciju Pošte Srbije.

Đorđević je danas u Nišu održao i sastanak sa istaknutim privrednicima okupljenim u Klubu privrednika Naisus, koji su predstavili svoje kompanije i poslovne planove. Njima su predočeni planovi razvoja Pošte i poštansko-logističkih usluga, a u narednim danima IT stručnjaci Pošte Srbije održaće prezentaciju informatičkih rešenja i rezultata ostvarenih na polju digitalizacije usluga.

„Grad Niš se ubrzano razvija i Pošta Srbije učiniće sve da privreda i građani budu upoznati sa njenim poštanskim i logističkim uslugama, kao i da svoje kapacitete stavi u funkciju razvoja privrede Niša. Tome će posebno doprineti širenje saradnje i razmena ideja sa Naučno-tehnološkim parkom Niš na polju razvoja i upotrebe savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, kao strateški najznačajnijih oblasti našeg delovanja. Pošta je posvećena digitalizaciji i razvoju inovativnih pristupa i usluga, kao i povezivanju sa naučno-istaživačkim i inovacionim organizacijama, da bi zajednički aktivan rad doneo bržu primenu i ubrzani tehnološki rast, nove poslove i investicije, nova radna mesta i profit”, rekao je Zoran Đorđević.