Pošta Srbije - Nadzorni odbor usvojio devetomesečni izveštaj o poslovanju Pošte Srbije

20.10.2021.

Nadzorni odbor usvojio devetomesečni izveštaj o poslovanju Pošte Srbije

Nadzorni odbor JP „Pošta Srbije“ održao je danas sednicu na kojoj su razmatrani rezultati Preduzeća u prethodnom periodu, nakon čega je usvojen Izveštaj o stepenu realizacije godišnjeg programa poslovanja za prvih devet meseci ove godine.

Prema rezultatima koje je rukovodstvo Pošte Srbije predvođeno v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem prezentovalo Nadzornom odboru, Preduzeće je u prvih devet meseci 2021. godine ostvarilo rekordnu dobit od 2,8 milijardi dinara, što je ubedljivo najuspešniji rezultat u odnosu na sve godišnje rezultate od 2017. godine. U odnosu na celu 2019. godinu, trenutno ostvarena neto dobit je za skoro 50 procenata viša, dok je u odnosu na  celu prethodnu godinu uvećana preko tri puta.

Od dolaska novog rukovodstva Pošte Srbije, 5. marta ove godine, za nešto više od šest meseci, zaustavljen je konstantan pad poslovnog rezultata koji je započeo još 2016. godine. Ovogodišnji ostvareni devetomesečni rezultati su čak 2,8 puta veći u odnosu na isti period 2019. godine, a preko 6 puta veći u odnosu na taj period 2020. godine.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević je istakao da su ovakvi rezultati ostvareni u relativno kratkom periodu, kao i da je preduzeće za narednu godinu pokrenulo niz značajnih investicionih projekata radi uspostavljanja dugoročne stabilnosti poslovanja, što će rezultirati i boljim standardom zaposlenih.

„Izuzetno sam ponosan na naše  radnike koji su svojim radom doprineli ovakvim poslovnim rezultatima na koje bi svako od njih trebalo da bude ponosan. Oni nas obavezuju da nastavimo u istom pravcu kako bi Pošta postala najbolja kompanija u Srbiji, što je i jedan od glavnih ciljeva koje smo zacrtali na početku našeg mandata“, izjavio je Đorđević.

Izveštaj o stepenu realizacije godišnjeg programa poslovanja za prvih devet meseci ove godine biće objavljen na internet stranici preduzeća i dostavljen Vladi Republike Srbije.