Pošta Srbije - Pošta i Naučno-tehnološki park Niš zaključili Sporazum o saradnji

5.11.2021.

Pošta i Naučno-tehnološki park Niš zaključili Sporazum o saradnji

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktor Naučno-tehnološkog parka Niš dr Milan Ranđelović, potpisali su danas u Nišu Sporazum o poslovnoj saradnji, koji će omogućiti da se mladi obrazovani kadrovi iz tehnološko-razvojnih i startap kompanija koje posluju u okviru NTP Niš, svojim predlozima i idejnim rešenjima uključe u digitalizaciju poslovnih procesa Pošte Srbije.

„Ovo partnerstvo doneće razvoj i bržu primenu novih tehnologija u različitim oblastima našeg poslovanja, kao i nove digitalne usluge, što je jedna od najvažnijih oblasti modernizacije Pošte Srbije. Digitalni zeleni sertifikati, E-komerc, omogućavanje poštansko-finansijskih usluga iz domova korisnika, uvođenje smart sistema za pošiljke, eArhiviranje, eTelegrami i eČestitke, samo su deo naših aktuelnih projekata, a povezivanje i razmena ideja sa inovatorima okupljenim u Naučno-tehnološkom parku Niš dodatno će nas motivisati i osnažiti razvoj inovativnih pristupa i usluga. Sa druge strane, mladi stručnjaci od kojih očekujemo mnoštvo novih ideja, dobiće priliku da se oprobaju u rešenjima za digitalizaciju jednog od najvećih javnih poslovnih sistema i da razviju svoje poslovanje”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

IT eksperti Pošte Srbije priredili su potom prezentaciju informatičko-komunikacionih usluga Pošte i predstavili dosadašnje rezultate ostvarene na digitalizaciji, dok su predstavnici kompanija članova NTP prezentovali svoja kreativna rešenja.