Pošta Srbije - Pošte Srbije i Turske zaključile Memorandum o saradnji

29.11.2021.

Pošte Srbije i Turske zaključile Memorandum o saradnji

Memorandum o saradnji JP „Pošta Srbije” i „Pošte Turske”, potpisali su danas u Beogradu vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, i generalni direktor „Pošte Turske” Hakan Gulten. Memorandum uspostavlja dugoročnu saradnju na optimizaciji poštanskih usluga, razmeni znanja i iskustava o međunarodnim platformama za e-trgovinu, kao i u segmentu elektronskog prenosa novca.

„Sa zadovoljstvom smo pristupili ovom partnerstvu prepoznajući izuzetan značaj i koristi koje će obe strane imati već u kratkom roku. Memorandum predstavlja krovni dokument dugoročne saradnje i otvara puteve za nove e-komerc kanale, bržu i sigurniju razmenu pošiljaka i snažan nastup na međunarodnom e-komerc tržištu. Turska je važan partner naše zemlje, sa kojim je postignut najviši stepen saradnje. Na rastućem tržištu internet trgovine ponudićemo kvalitetne i inovativne usluge, kako bi zajedno osvojili tržište regiona i šire. Uz napredak u digitalizaciji, redovne i pouzdane kanale transporta pošiljaka linijama nacionalnih avio prevoznika, imamo sve preduslove za uspeh, nove poslove i nove prihode”, izjavio je direktor Zoran Đorđević.

Pošta Srbije je počev od maja zaključila više sporazuma o saradnji, sa Poštama Srpske i Poštom Severne Makedonije, i uspostavila tehničku saradnju sa Poštom Slovenije na realizaciji projekata na polju digitalizacije i E-uprave.