Pošta Srbije - Nagradni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” počinje 1. decembra

30.11.2021.

Nagradni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” počinje 1. decembra

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” počinje 1. decembra i trajaće do 7. januara 2022. godine. Ove godine pozivamo najmlađe – decu uzrasta do 12 godina iz cele Srbije, da predstojeći praznični period provedu u kreativnom procesu i da se na temu „Moj najlepši Božić” prepuste umetnosti, puste mašti na volju i opišu, ilustruju, izmaštaju i zabeleže najdivniji i najmagičniji Božić.

Na konkursu učestvuju likovni i literarni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova. Učešće mladih autora može biti samostalno, ili kolektivno – preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju. Radove će ocenjivati Komisija, u sastavu poznatih umetnika, pisaca za decu, a Pošta Srbije će nagraditi po pet najboljih autora u obe konkurencije. Električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a pet televizora kao kolektivne nagrade. 

Radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”, do 7.januara.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Podatke o autoru – ime, datum rođenja, grad/mesto i kontakt telefon roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini rada. Na grupnim radovima, navodi se naziv, adresa i kontakt telefon ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa. Uz sve radove treba priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu navedenih podataka o autorima, od strane Pošte Srbije, za potrebe konkursa (izjave mogu biti i rukom pisane).

Pošta Srbije objaviće rezultate konkursa 14. januara 2022. godine i naknadno organizovati svečanu dodelu nagrada pobednicima. Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, dostupni su na sajtu Pošte Pismo Božić Bati (posta.rs). Za dodatne informacije na raspolaganju je imejl adresa marketing@posta.rs.